Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Djonk skrev:Är den mörkare i likadant glas? Känns som att det skiljer mer på ofiltrerat hembryggt än köpeöl beroende på vilket glas man använder
22 grader är redan varmt, kan leda till lite lustiga smaker med den jästen, fast de borde redan ha visat sig när du smakade vid flaskning.
Lillta skrev:Snabbt svar, grymt!
Okej, så teorin om för hög jästemperatur känns rimlig? Var försiktigt med jäshinken så att det inte plaskades nånting med ölet innan flaskningen för att undvika oxidering. Min känsla är att jag var rätt noga med alla moment, bara att jäsningen kanske var för varm. Men just att ölet var väldigt fint vid tappning och en vecka senare var det typ förstört.
ekstedt skrev:Bara för att förtydliga: den mörkare färgen har inget med jästemperaturen att göra. Det är andra oxideringsprodukter.
ekstedt skrev:Tappningen är den stora boven. Det är svårt att undvika kontakt med syre.
ekstedt skrev:Tappningen är den stora boven. Det är svårt att undvika kontakt med syre.
ekstedt skrev: Den mörkare? Det var väl mörkare jämfört med vid flaskningen?
Och diacetyl kan dyka upp efter flaskningen som sagt.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 15 gäster