Hej!
Jag har en fundering angående färger på malt. Jag har sett ganska många gånger på diverse recept att färgen på malten inte stämmer överens med vad jag kan hitta hos, exemplevis, humle.se eller maltmagnus.
Har de amerikanska försäljarna tillgång till långt mycket ljusare malt, eller är det någonting annat som jag missar?
Som ett exempel: Jag har hittat en Oatmeal stout som jag hade velat testa (https://beersmithrecipes.com/viewrecipe ... meal-stout) men jag får inte ihop hur färgen på malten kan vara så låg.
I receptet finns det exempelvis "Roasted barley" på 300 SRM (ca 600 EBC), när jag letar upp en sådan produkt på humle.se så får jag fram långt mörkare varor som uppges ligga på 1000-1300 EBC. Alltså en rätt ordentlig skillnad!
Jag har haft samma problem med andra recept utan att bry mig speciellt mycket om det, men jag känner att det kan vara lämpligt att förstå det här om jag vill kunna brygga bättre öl