Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kapten skrev:När du flaskar så måste du tillsätta socker så jästen har något att göra kolsyra av. Innan du börjar så vore det väl bäst att kolla så att den är färdigjäst. Är den inte det så kan du få flaskbomber. Sedan borde 13 dagar räcka men man kan aldrig vara för säker.
När du flaskat ölet så kan det gärna stå i rumstemp i några veckor typ 2 efter det så kan du ställa dem kallt. Kylskåp eller källare.
Angående mängd socker som skall tillsättas så använder jag minibitsocker till både 33cl och 50cl funkar bra för mig. Blir lite mer kolsyra i 33orna.
Hoppas det besvarade några av frågorna.
Skickat från min SM-G965F via Tapatalk
Drake skrev:Lageröl skriver du, och att den stått i 25 grader? Normalt jäser man ju lager i betydligt svalare temperatur och 25 grader är på tok för varmt även för ale. En ale är med största sannolikhet klar att flaska efter 2 veckor men lager tar längre tid på sig. När man jäser den i vanlig temp runt 10-12 grader vill säga. Din är förmodligen utjäst nu med tanke på temperaturen, men frågan är väl hur lyckad den blev?
Drake skrev:"Alkohol-rör" funkar inte till öl, du behöver ha koll på FG och OG och räkna ut alkoholhalten via dom siffrorna.
Vad använde du för jäst förresten?
WallinJR skrev:[quote="Drake"]"Alkohol-rör" funkar inte till öl, du behöver ha koll på FG och OG och räkna ut alkoholhalten via dom siffrorna.
Vad använde du för jäst förresten?
Hej! Måste rådfråga lite här då detta är min första sats och kunskapen är noll.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 33 gäster