Hej!
Är väldigt ny i gamet, så tänkte höra mig för här för att få så mycket tips som möjligt.
Jag är väldigt förtjust i NEIPA-ölet, och skulle vilja prova att brygga ett.
Det blir min andra helmaltsbryggning totalt. Jag kör med BIAB
Vad jag förstått så är vattenanalyser extra viktigt vid BIAB-bryggning, men framförallt när man brygger en NEIPA?
Här kommer min orts senaste vattenanalys.
PH: 7,6
Alkalinitet: 40mg HCO3/l
Totalhårdhet: 1,1dH
Calsium: 4,7mg/l
Magnesium: 1,8mg/l
Natrium: 30mg/l
Sulfat: 9,1mg/l
Klorid: 32mg/l
Någon som har något tips om vad jag kan och bör göra för förbättringar på mitt vatten?
Sen vill jag jättegärna ha tips på vad jag bör tänka på när jag gör min New England IPA.
Jag är som sagt väldigt ny inom ölbryggning, så alla tips mottas med stor tacksamhet!