Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Drake skrev:Förmodligen är det färdigjäst, normalt brukar det bara ta några dagar innan det värsta är över. Ev. kan du ha ett litet läckage så att du inte ser några bubblor när den värsta fasen är över. Temperatur och jästtyp?
Man kan överdosera jäst, men hellre lite för mycket än för lite brukar man säga.
Pilsnerkokaren skrev:Ställer du ut jäshinken/tunnan i rumstemperatur i en vecka kommer det att jäsa ner lite till. Det du gör är en Diacetylrast och då kommer jästen att rensa upp diverse restprodukter samt knapra i sig lite mer socker. Gissar att de resterande öchlergraderna är just restprodukter och ojäsbara sockerarter.
Att jäsa cider är en helt annan sak än att jäsa öl. Lite beroende på hur du lyckats med mäskningen kommer du få olika utjäsning på din öl. Äpple har väl mest fruktos som inte behöver konverteras med mäskning så där är det oftast full utdelning vid jäsning.
Vad det gäller jästnäring kan det nog kvitta, 1.055 är inte hysteriskt högt och hade du bara tillräckligt med jäst från början ska det nog bli bra.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 27 gäster