Hej!
Jag har på senare tid blivit en sniffare av vattenlås. Bryggde en Saison för en vecka sedan som jag sprang och luktade på under de första dagarnas jäsning. Angenäm frisk doft av saisonjäst och humle.
Efter att ha jäst tre fyra dagar ersattes doften med en osande ton av....fis.
Jästen är Yeast Bay Saison Blend 1, en jäst jag aldrig använt innan. Nu vet jag att vissa jäststammar producerar sådana toner, så jag är inte speciellt orolig för slutresultatet.
Problemet är att jag denna gång hade jag hoppats kunna servera ölen relativt kort tid efter bryggdagen.
Till mina frågor:
1. Tror ni att svavelstanken försvinner under jäsningen, eller måste den lagras bort?
2. Om den måste lagras bort, ska jag tappa efter att ölet jäst ut och låta det försvinna på flaska, eller ska jag vänta med att tappa tills den legat extra tid i jäshinken? Vilket ger bäst och snabbast resultat?
Tack på förhand
Skickat från min iPad med Tapatalk