Om allt går som jag tänkt skall jag ge mig på min första bryggning - om man bortser från ett par Lilla Köksbryggerisatser.
För bekvämlighetens skull och för att få lite instruktioner till hjälp så beställde jag ett 10 liters kit Belgian Pale Ale SMASH från MM.
Har kollat lite här på forumet, och sett att några rekommenderar just ett SMASH recept för färskingar som jag.
Är lite brydd bara, eller snarare nojig.
Står i receptet:
"Värm 3 l vatten per kilo malt till inmäskningstemperatur 66 °C. Använder du en gryta med t.ex. en insatsstil, silplåt,
eller påse, fyll först upp med vatten så det täcker botten av silen/silplåten eller påsen, beräkna därefter 3 l vatten
per kg malt, när du nått rätt temperatur så stänger du av värmen. "
Jag kommer köra BIAB i en 35 liters gryta. Men förstår inte riktigt det fetmarkerade (må vara aningen trög).
Har distansgaller, om nu det gör någon skillnad. Så jag ska egentligen bara fylla upp med vatten till distansgallrets överkant?
Tacksam för alla tips, svar jag kan få. Förmodar att det mesta löser sig i stundens hetta, men kan vara bra att reda ut sådan små saker innan.
/BaildonS