Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst
Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.
av BaraHk » torsdag 2016-11-24 11:46
Hej har gjort en lager öl som har fått jäsa i 9 grader i 12 dagar och har använt mig av jästen White labs wlp830. Så nu till min fråga den har jäst färdigt till 1,010 måste jag då ta upp den i rums temp eller kan jag cold crasha den direkt ?
Tack
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
BaraHk
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 25
- Blev medlem: söndag 2016-10-30 21:31
av martinb » torsdag 2016-11-24 11:55
Jag hade rekommenderat en diacetlyrast på den innan du kallkraschar den.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av STMF » torsdag 2016-11-24 12:57
Samma här. Skadar inte att höja den lite under ett par dagar för att sedan kallkrascha. Det behövs inte alltid men skadar aldrig.
-
STMF
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 242
- Blev medlem: fredag 2015-07-10 10:41
- Ort: Halmstad
av BaraHk » torsdag 2016-11-24 13:02
Okej tack och bock
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
BaraHk
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 25
- Blev medlem: söndag 2016-10-30 21:31
Återgå till Nybryggarhjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 26 gäster