Moderatorer: martinb, Webbgrupp
skyking skrev:Det beror ju väldigt mycket på din nuvarande utrustning och vilket bryggverk du funderar på att byta till. Rent generellt kan man ju inte säga något, men iaf det faktum att det kallas för bryggverk är inget som påverkar (allt annat lika) såklart. Endel bryggverk som jag fluktat på verkar köra någon slags RIMS-BIB, ser egentligen inte att man vinner någon tid jämfört med vanlig BIB - jämför man däremot med hink-i-hink så jämför man ju lite bananer och apelsiner (skillnaden ligger i att BIB är snabbare än hink-i-hink).
Din lakningstid tycker jag låter som lång. Jag har liknande uppställning och lakar betydligt snabbare. Notera att om du kan värma sötvörten direkt så är inte laktiden något som adderar till bryggtiden speciellt mycket.
Kanske kan du lösa dina problem utan att köpa ett bryggverk, men det är klart att om du köper en färdig lösning så sparar du iaf betydande tid på själva problemlösningen...
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster