Ölbröd

Prata om det mesta

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Ölbröd

Inläggav Ägg » torsdag 2014-04-10 16:25

Bakade just riktigt trevliga frallor: tog ett vanligt recept och bytte ut vattnet mot två flaskor hembryggd bitter och sen blandade jag ner 500g mixad drav från senaste bryggningen. Blev riktigt gott och luktar bryggeri!

Har ni några goa recept med drav/öl/vört/humle i?Bild
Ägg
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 30
Blev medlem: måndag 2013-12-16 02:40

Re: Ölbröd

Inläggav hejseb » torsdag 2014-04-10 17:31

Fina brön! Har följt detta recept ett par gånger och det blev riktigt gott. Andra gången hade jag i betydligt mer maltrester dock (minns inte exakt hur mycket, men åtminstone 6 dl i alla fall) och jäste bara med surdegen. Det blev både maltigare och kompaktare då och ännu bättre än första gången!
Hellre torrhumlare än torr humlare.
Användarvisningsbild
hejseb
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 126
Blev medlem: måndag 2013-08-19 09:36

Re: Ölbröd

Inläggav rothman » torsdag 2014-04-10 20:26

hur blir det med skalen från malten? sätter det sig inte i tänderna?
rothman
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 53
Blev medlem: fredag 2012-04-27 09:50

Re: Ölbröd

Inläggav vetikatten » torsdag 2014-04-10 21:45

rothman skrev:hur blir det med skalen från malten? sätter det sig inte i tänderna?


Jo det händer, men om man kör draven i en mixer först så blir det bättre. Sen får man tänka på att den har mycket vatten bundet i sig så lite justering där, blir lätt degigt annars.
vetikatten
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 66
Blev medlem: tisdag 2013-06-25 09:42

Re: Ölbröd

Inläggav Weinkeller » torsdag 2014-04-10 21:55

Jag brukar använda ohumlad/okokad vört som degspad ibland. Smaken och färgen på brödet blir ganska olika beroende på vad som bryggs.

Skickat från min GT-I9195 via Tapatalk
Användarvisningsbild
Weinkeller
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1359
Blev medlem: lördag 2012-04-14 11:12
Ort: Linköping

Re: Ölbröd

Inläggav Brewsnail » fredag 2014-04-11 08:19

Weinkeller skrev:Jag brukar använda ohumlad/okokad vört som degspad ibland. Smaken och färgen på brödet blir ganska olika beroende på vad som bryggs.

Skickat från min GT-I9195 via Tapatalk


Det låter som nåt man ska prova =)
Användarvisningsbild
Brewsnail
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 651
Blev medlem: måndag 2013-07-29 17:31
Ort: Salem

Re: Ölbröd

Inläggav Kapow » fredag 2014-04-11 08:20

Har du lust att dela med dig av orginalreceptet du utgick ifrån, Ägg?
Kapow
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 60
Blev medlem: måndag 2013-10-28 10:48

Re: Ölbröd

Inläggav Ägg » fredag 2014-04-11 21:23

Kapow skrev:Har du lust att dela med dig av orginalreceptet du utgick ifrån, Ägg?


http://www.tasteline.com/Recept/Ett_fan ... _gott_brod

Ist för vattnet & mjölk så hade jag i halvkass hembryggd bitter och sen ca 500g drav jag körde i mixer innan. Tror jag fick använda några dl mer mjöl än i receptet för att få rätt konsistens på degen också.
Ägg
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 30
Blev medlem: måndag 2013-12-16 02:40

Re: Ölbröd

Inläggav peps » måndag 2014-04-14 01:40

Think globally. Drink locally.
Användarvisningsbild
peps
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 179
Blev medlem: lördag 2010-01-09 16:50
Ort: Göteborg


Återgå till Allmänt snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst