Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2013

Prata om det mesta

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2013

Inläggav jcstroh » tisdag 2013-07-23 12:46

Den 19 oktober är det dags för årets upplaga av Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival, den fjärde i ordningen. Förra året var en succé – över 20 deltagande hembryggerier och mer än 30 tävlande drycker. Vi fortsätter på inslaget spår, med ett par nyheter i rockärmen. För dig som bara vill komma och njuta av god mat och dryck är denna info en aptitretare och en riktig inbjudan med tid och plats kommer här under hösten. Vi är i Malmö även i år men kanske på ny adress.

Om du däremot vill delta med hembrygd dryck (öl, cider, mjöd) eller varför inte delta som arrangör eller sponsor, fortsätt läsa. Om du är intresserad – kontakta jc@stroh.se och berätta.


Kan du brygga nästa vinnaröl?
Om du vill bjuda på något gott du har bryggt hemma – absolut minimum 10 liter för att tävla – träffa fler hembryggare och få återkoppling från andra ölfantaster är detta ett gyllene tillfälle. Vår "Folkets Val"-tävling är mindre strikt än SM i hembryggd öl så om du aldrig tävlat förut är detta en perfekt mjukstart. Hör av dig för inbjudan till informationsmöte!

Vill du vara med i kommittén som förbereder festivalen?
Från slutet av augusti träffas festivalkommittén varannan vecka för att planera och stämma av allt som måste fixas innan det magiska datumet. Eftersom det är vår fjärde festival har vi rätt bra koll på allt som behöver göras eller skaffas men också ett par förbättringsförslag att ta hand om. Sammantaget handlar det om kontakt med bryggare och sponsorer och se till att allt finns på plats den 19 oktober. Det krävs att du är van vid att arbeta i projekt, ta på dig ett antal uppgifter och regelbundet rapportera vad som kvarstår. Om du deltagit tidigare år är det en fördel men nya ansikten är också viktigt för kontinuiteten. Medlemskap i Sällskapet Malte är ett krav.

Vill du hjälpa till på plats under festivalen?
Nytt för i år är att den kommitté som förbereder festivalen får en större chans att skörda frukten av arbetets börda. Vi behöver därför 10 personer som sköter markservice, liknande den hjälp vi fått på våra senaste provningar. Fylla på vattendunkar, tömma hinkar, duka fram mat och ställa undan efter festivalen står på agendan. Du kommer givetvis in utan entréavgift och ett rullande schema gör att alla får chansen att mingla, äta och smaka på öl. Medlemskap i Sällskapet Malte är ett krav.

Vill du på något annat sätt stötta festivalen?
Vi tar tacksamt emot priser till de vinnande ölen. Vi har i år ett par nya tävlingsmoment, mer information kommer senare. Vi hoppas också kunna brygga den vinnande drycken kommersiellt, precis som de senaste åren, och om din krog vill servera den (på fat) är det givetvis trevligt. Du kanske kan erbjuda catering (plockbuffé) till 300+ besökare till ett bra pris?


Om du har läst ända hit men ändå inte känner att du kan bidra tror du fel. Alla besökare är viktiga och hembryggd öl är fantastiskt gott så reservera den 19 oktober i din kalender. Mer info för besökare kommer senare i år.
Tomma fat är bästa beröm!
Användarvisningsbild
jcstroh
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 30
Blev medlem: torsdag 2010-05-06 16:51
Ort: Malmö

Informationsträff för bryggare

Inläggav jcstroh » torsdag 2013-09-12 21:18

På måndag (16 september) håller vi en informationsträff för de som eventuellt vill delta som bryggare vid festivalen.

Hamnmästaren, Bagers plats, Malmö
Tid: 18:00

De som jag vet är intresserade har även fått inbjudan via epost, om du inte fått det och är intresserad - kontakta mig.

Information för besökare kommer i början av oktober.

/Jonas
Tomma fat är bästa beröm!
Användarvisningsbild
jcstroh
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 30
Blev medlem: torsdag 2010-05-06 16:51
Ort: Malmö

Re: Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2013

Inläggav jcstroh » tisdag 2013-09-17 16:39

Information har nu gått ut till intresserade bryggare om villkor och tävlingsmoment vid hembrygdsfestivalen den 19 oktober. Om du eller någon du känner vill delta men inte fått information – kontakta mig – jc@stroh.se.

Sista anmälningsdag för bryggare är den 5 oktober.

Mer information för besökare kommer inom kort, festivalkommittén filar in i det sista på detaljerna.
Tomma fat är bästa beröm!
Användarvisningsbild
jcstroh
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 30
Blev medlem: torsdag 2010-05-06 16:51
Ort: Malmö

Re: Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2013

Inläggav Janne gnoff Berglund » lördag 2013-10-19 12:54

Nu är det snart dags 8)
Janne gnoff Berglund
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1008
Blev medlem: fredag 2006-11-10 14:49
Ort: Göteborg

Re: Sällskapet Maltes Hembrygdsfestival 2013

Inläggav Wessfeldt » måndag 2014-02-24 09:17

Efter vinsten i domartävlingen så har vi nu fått brygga på stronzo. Bilder med lite kommentarer finns på vår Facebook sida. Grymt kul och känns helt overkligt att brygga sin öl i så stor skala.


Web: http://www.facebook.com/wessfeldts
Wessfeldt
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 124
Blev medlem: söndag 2012-10-14 22:06


Återgå till Allmänt snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster