Prata om det mesta
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av jakan65 » torsdag 2020-10-08 15:00
Hej.har en fråga angående probimage som inte handlar om öl utan mat.
vet att man kan använda den i öl men.är det någon som testat mjölksyre
fermentera grönsaker.tänker på vitkål-morötter-lök-blomkål etc.detta
går ju att äta till mat å dricka öl.mvh
-
jakan65
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 77
- Blev medlem: måndag 2014-06-09 21:24
av Hövdingen » torsdag 2020-10-08 18:09
Yes. Det är ganska vanligt förfarande. Jag har börjat testa på det lite smått med varierande resultat. Grejen hör är att du använder dig av de bakterier som finns naturligt på det du ska jäsa så du tillsätter ingenting.
-
Hövdingen
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 470
- Blev medlem: fredag 2019-01-11 14:28
av Djonk » fredag 2020-10-09 14:36
Precis, du behöver bara tillsätta lite salt. Men vill man kan man hjälpa bakterierna på traven med probimage, lite som att göra en förkultur för öl.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Allmänt snack
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster