ecmik skrev:Inte riktigt on topic kanske, men jag har gått i tankarna att någon gång börja sälja färdig vört istället. Typ "hyra ut" jäshink med ojäst vört, torrjäst, hävert med tapprör. Mottagaren tillsätter själv jästen hemma hos sig, jäser, tappar på egna flaskor och lämnar tillbaka utrustningen efteråt.
Detta borde vara samma som att sälja en hemmabakad limpa va?
@Mike85 On topic så skulle man ju kunna göra så till golfklubben också. Låta dom tappa upp på egna flaskor och sätta egen etikett, alternativt ha egna fat till tapp i baren. Lite mer jobb för dom, men det blir ju verkligen exklusivt och "närbryggt".
Sälja färdig vört får du göra. Finns komersiella bryggerier som gjort det i många år (helsinge). Däremot att klubben skulle köpa färdigvört och jäsa och sälja spricker... De är inte hembryggning så, utan de måste ha samma tillstånd som vilket komersiellt bryggeri som helst och uppfylla de kriterierna