SHBF

Föreningen håller årsmöte 

Plats: Freys Hotell, Bryggargatan 12 i Stockholm 
Datum: 2017-03-12 
Tid: 13:00

Mer information finns här

Etikettävlingen

Utöver de olika ölklasserna ingår även en etikettävling i folkets val, där du kan delta i tävlingen om bästa flasketikett. Anmälan till etikettävlingen görs senast den 11 mars, alltså 2 veckor före SM-dagen. 

Etiketten du vill tävla med ska vara klistrad på en ölflaska så att man ser hur den ser ut på flaskan. Du kanske även har en halsetikett? Ta med dina tävlingsetiketter påklistrade på tomma kapsylerade flaskor. Ta också med två lösa exemplar av etiketten som du lämnar till arrangören. Etiketten får maximalt vara 17 cm bred och 12 cm hög. Detta för att etiketten ska kunna rymmas på ett diplom.

Ett krav är att ölet bakom etiketten måste vara med och tävla på SM, men inte nödvändigtvis i folkets val. Det kostar inget att delta i etikettävlingen. Tänkvärt är att en bra etikett kan väcka nyfikenheten och hjälpa fram ett öl i folkets val och vice versa.

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl med namn och mobilnummer till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senast lördag 11 mars.


Tillbaka till huvudartikeln för SM 2017


SM i Hembryggd öl

Välkommen 25 mars 2017!

Det 29:e svenska mästerskapet i hembryggd öl hålls lördagen den 25 mars i Solnahallen, Stockholm och det är SHBF och dess ideella krafter som står bakom arrangemanget.

Solnahallen ligger nära Solna centrum, ett par kilometer nordväst om Stockholms innerstad och ca 20 minuters resväg från Stockholms centralstation. På SM kan du som besökare hitta ett hundratal öl av olika stilar som du kan provsmaka och rösta på i folkets val-tävlingen. Som bryggare kan du på SM tävla med din hembryggda öl dels i domartävlingen, dels i folkets val.

Information om årets SM:

Översikt

Biljetter

Vägbeskrivning

Nyheter

Hembryggarkurs på SM

Domartävlingen – Sista anmälningsdag 4:e Mars!

Folkets val – Sista anmälningsdag 12:e Mars!

Etikettävlingen – Sista anmälningsdag 11:e Mars!

Funktionärer – Vi behöver 50 funktionärer och hittills har 34 st anmält sig.

 


Inbjudan till Klonträff

OBS! Nytt datum: 14:e Januari

I samarbete med Robin Johnander på Gamla Enskede Bryggeri i Stockholm kommer SHBF att hålla en klonträff i vår. Idén är att ett antal hembryggare brygger enligt samma recept så att vi kan jämföra smaker, tekniker och idéer. Under träffen kommer vi, utöver att smaka och jämföra varandras öl, också att ha ett samtal om bryggteknik och receptskapande. Hur mycket bestäms av receptet och med hur mycket bidrar bryggtekniken?


Anmälan till årets domarutbildning

Nu är det dags att anmäla sig tilll årets domarutbildning.

 

Subcategories