SHBF

Svenska Hembryggareföreningens nya styrelse

Jonas Andersson (Ordförande)
Irina Carlén (Vice ordförande)
Robin Loo (Kassör)
Christoffer Sörensen (Ledamot tillika sekreterare)
Sebastian Jonsson (Ledamot)
Albert Braaten (Ledamot)
Daniel Fröberg (Ledamot)
Niclas Nordström (Ledamot)

Svenska hembryggareföreningen kallar härmed till årsmöte

Plats: Waza Restaurang & Bryggeri Wallingatan 38, 111 24 Stockholm

Datum: 2019-03-09

Tid: 11:00

Valberedningen kontaktas på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Föranmälan till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. uppskattas så att vi kan planera lokalen.

Motioner skickas till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Motioner för behandling på årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast tre veckor innan årsmötet. Styrelsen kommer publicera inkomna motioner och propositioner på shbf.se senast två veckor innan årsmötet.

SM i hembryggd öl 2019

SM öppnar för besökare klockan 12.00 och stänger klockan 18.00. Vid entrén till SM måste en betald biljett kunna uppvisas. Biljetterna är nu slutsålda.

Alla besökare på SM får varsitt provningsglas med årets SM-logga och en folder med information om ölen på plats och om röstningsförfarandet. Röstningen görs via din smartphone eller med någon av de surfplattor som finns i SHBF-montern. Under SM-dagen annonseras domartävlingens medaljörer ut, under tiden som alla SM-besökare har i uppdrag att sålla fram de öl som faller dem mest i smaken, rösta på dessa och därigenom hjälpa till att utse vinnarna i folkets val.

Om du har frågor om evenemanget eller vill hjälpa till som funktionär så kan du komma i kontakt med arrangörerna på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Att tävla i SM

Som bryggare kan du tävla både i en domarbedömd del där dina öl bedöms efter SHBF:s öltypsdefinitioner och i folkets val, där besökarna utser de godaste ölen på plats. För att delta i domartävlingen krävs att du lämnar in flaskor för bedömning en tid innan SM. Brygderna i både domartävlingen och folkets val ska följa reglerna för SM som du kan hitta här: http://shbf.se/evenemang/sm-i-hembryggdoel/sm-regler

Anmälan till SM

Anmälan till domartävlingen och folkets val sker genom att bryggaren registrerar sina brygder på webbregistreringen.

Webbregistreringen.

Det går inte att ändra i recepten efter det att anmälningen har stängt.

Du måste registrera dig först innan du kan anmäla dina öl. Inloggning med medlemsnummer och postnummer fungerar inte i det nya systemet.

Webbregistreringen öppnar fredag 1:a februari. För domartävlingen stänger webbregistreringen lördag 2:a mars och för folkets val och etikettävlingen stänger webbregistreringen fredagen den 29:e mars.

Mer information om hur du ska göra för att anmäla öl kommer att finnas i webbregistreringen.

Att göra i Stockholm före och efter SM

Det finns mycket att göra i Stockholm om man vill tillbringa fler dagar än SM-dagen i huvudstaden. Antalet krogar och pubar med en seriös inriktning på öl blir hela tiden allt större och det finns ingen anledning att göra någon uppräkning av dessa här. På webbplatser som www.ratebeer.com och www.svenskaolframjandet.se finns det bra förteckningar över pubar och ölkrogar i Stockholm. Besök gärna också www.visitstockholm.se eller www.alltomstockholm.se för tips på andra typer av aktiviteter
och evenemang.

Ölbryggare för Musikhjälpen

Nu i juletider så vill SHBF självklart vara med och sprida lite kärlek. Därför vill vi gärna slå ett slag för den digitala insamlingsbössan Ölbryggare för Musikhjälpen, skapad av Maja Koivunen. Var med och bidra för en bättre värld!

Styrelsen 2018 är vald!

På bild från vänster: Albert Braaten, Irina Carlén (vice ordförande), Christoffer Sörensen, Samantha Gainsford (kassör) och Jonas Andersson

Saknas på bild: Sebastian Jonsson (ordförande) och Daniel Fröberg

Läs mer om organisationen här.

 

Subcategories

Huvudsponsor SM-2019
Övriga sponsorer SM-2019